Tulppaani arkikukka vai juhlakukka?

posted in: Uncategorized 0

Tulppaani arkikukka vai juhlakukka? Kenties molemmat? Lue eteenpäin, niin pian näet tulppaanin aivan uusin silmin.

Tulppaani on monenkin mielessä kärsinyt jonkilaisen inflaation. Sitä ei enää oikein arvosteta. Johtuuko se halvasta hinnasta… Vai ehkä helposta saatavuudesta? Kukkakauppojen lisäksi sitä myyvät marketit, huoltoasemat ja jotkut sisustusliikkeetkin. Vai siitä, että se mielletään todella lyhytaikaiseksi kestoltaan?

No, tuon viimeisen olettaman kumosinkin jo edellisessä artikkelissani. Kurkkaapa tästä lisää.

tulppaniviherkimppu

Tulppaanin historiaa

Ensimmäiset tulppaanit tulivat Eurooppaan 1500-luvulla Turkista. Ne poikkesivat muista senaikaisista kukista upealla värityksellään ja muodoillaan. Ne suorastaan hullaannuttivat hollantilaiset. Osittain hullaannuksen aiheutti tulppaania vaivannut mosaiikkivirus, joka murtamalla tulppaaninkukan raidoitti sen kirjavaksi, kuin marmoriksi.

Vuosina 1636-1637 Hollannissa koettiinkin suoranainen tulppaanimania, jolloin tulppaanisipulista (Semper Augustus-lajike) saatettiin maksaa amsterdamilaisen kivitalon hinta. OMG. 😮 Et tainnut sinäkään tietää?

Jos vaikka vieläkin olet pitänyt tulppaania liian kalliina, niin mietipä. Heh.

Ja nyt oli pakko googlettaa. 😀 Kuvaoikeuksien takia en julkaise kuvaa, mutta klikkaapa tästä, jotta voit omin silmin todeta. On kyllä UPEE!

Tarkoitukseni tässä artikkelissa ei ollut niinkään miettiä tulppaanin hintaa, mutta koska sen historia on niin uskomaton, ajattelin sen jakaa.

Tulppaani on moninainen

Itse olen aina pitänyt tulppaanista. Ehkä osittain hinnankin takia. Niitä malttaa ostaa paljon. 😀 Mutta myös niiden uskomattoman monikäyttöisyyden takia.

tulppaanisekakimppu

Tulppaani on kaunis sekä yksittäisenä että useamman tulppaanin asetelmassa/kimpussa. Siitä löytyy värivaihtoehtoja lukemattomia, sekä muotoja ja pintoja kuten papukaijatulppaaneissa. On yksinkertaista ja kerrottua. Lyhytvartisia kotimaassa kukkaan hyödettyjä tai pitkävartisia ranskalaisia. Jokaiselle jotakin. Ihan varmasti.

Miksi tulppaani on niin monikäyttöinen? Edellisten syiden lisäksi siis. Tulppaani poikkeaa muista leikkokukista siinä, että se myydään kuiviltaan ja on ostettaessa melko lötkö varreltaan.

Lötkö varsi mahdollistaa sellaisetkin sidontatyöt, missä tulppaaneja voi käyttää kaarelle taivutettuina. Taipuisan varren ansiosta voi mielikuvituksen päästää valloilleen ja tehdä siitä kaikkea kivaa. Itse olen kieputellut sitä maljakoiden sisään kiertämään maljakon sisäpintaa. Tehnyt kivoja taivutettuja lankatulppaaneja villa- ja rautalangan kera. Taipuupa se myös kransseihin.

tulppaaniseppele

Toisaalta sitä voi käyttää myös samoin kuin muita leikkokukkia, kunhan se on saavuttanut ensin hyvän nestejännityksen. Silloin siitä voi tehdä kimppuja yksistään, muiden leikkokukkien, risujen ja/tai leikkovihreiden kera. Niistä on melko helppo tehdä myös ominvarsin seisovia kimppuja.

tulppaanitkanaverkkopohjassa

Tai niitä voi asetella maljakkoon sellaisenaan tai ehkä kivaa asettelupohjaa hyväksikäyttäen. Siitä tulppaani on juurikin kiva, että vaikka ideoita ja mahdollisuuksia on suorastaan paljon, on niitä myös hinnan vuoksi mahdollista toteuttaa. USEIN. 😀

Tulppaani arkikukka vai juhlakukka

Ja tästä päästäänkin alun pohdintaan takaisin. Tulppaani, arkikukka vai juhlakukka? Minusta ihan molemmat. Hinnan vuoksi malttaa ostaa arkenakin, mutta moninaisten sidontamahdollisuuksien ansiosta siitä voi tehdä ihan huikean hienoja kimppuja sekä asetelmia. Jos tämä artikkeli ei vielä vakuuttanut, kahlaa verkkoa läpi ja löydät varmasti toinen toistaan upeampia ideoita. Tai lähde mukaan upealle verkkokurssille, Tulppaani, arkikukasta juhlakukaksi, missä saat paljon uusia ideoita.

tulppaani arkikukka vai juhlakukka

Ja muista, vain sinun mielikuvituksesi on rajana. Päästä siis luovuutesi valloilleen.

Koitko tämän mielenkiintoiseksi? Haluaisitko kiittää jakamalla?
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin