Luonnonkukkia kukkakimppuun – kestää, ei kestä

posted in: Uncategorized 0

Muistatko edellisen postaukseni? Sen kun kävin luontoretkellä ja keräsin kukkia? Ajatuksena käyttää luonnonkukkia kukkakimppuun?

 

No siinä kävi vähän hullusti joidenkin kukkien osalta. Vaikka tein niihin uudet imupinnat ja laitoin kellariin yöksi. Aamulla karhunputket ja mesiangervot jo hieman nuokkuivat, valitettavasti.

 

Vein ne töihin kukkakauppaani ja uusin käsittelyn. Laitoin ne lisäksi kukkakylmiöön muutamaksi tunniksi. Ja lopulta päätin kokeilla millaisia kimppuja niistä syntyisi.

 

Käytin vain terhakat kukat eli maitohorsmat ja  ranta-alvet. Karhunputkista ja mesiangervoista oli vain pari vartta sidontakunnossa. Mutta päätin yrittää, ihan testimielessä!

 

Kukkakimppu pelkistä luonnonkukista

Ensimmäisen kimpun päätin sitoa kokonaan teemalla: luonnonkukkia kukkakimppuun. Kukkina käytin maitohorsmaa, joka oli ihanan ylväs sekä ranta-alvea. Ranta-alvea olisi voinut laittaa vain ripauksenkin, sen valovoimaisuuden vuoksi. Päätin kuitenkin käyttää sitäkin runsaasti, sillä eihän minulla lopulta ollut paljon muuta. Hih. 😉 Riskillä laitoin kimppuun myös mesiangervoa.

 

Ai niin. Olinhan ottanut myös vähän pajua välivihreiksi, mutta niiden kärjet nuokkuivat myös pahasti. En ole koskaan ennen sitä käyttänyt sidonnassa, paitsi tietysti risutöissä ilman lehtiä. Sen lehdet ovat aika kovat, joten olin yllättynyt kestämättömyydestä. Tai sitten sille oli vielä liian aikaista. 😉 Niinpä käytin väliin hieman pistaasia, joka tietenkään ei ole meidän luonnosta. No, se siitä luonnonkukkakimpusta. 😀

 

Luonnonkukkia kukkakimppuun
Luonnonkukkia kukkakimppuun

 

Kukkakimppu kukkakaupan- ja luonnonkukkia yhdistämällä

Toinen kokeiluni olikin yhdistelmä luonnon- ja kukkakaupan kukista. Tähän kimppuun käytin auringonkukkaa ja neilikkaa kukkakylmiöstä sekä ihanaa ranta-alvea sekä niitä himoitsemiani karhunputkia. Enkä muuten laittanut mitään tikkuja niiden varsien sisään, vaikka uhkasin. Jos olisivat olleet tosi isoja ja olisin tehnyt korkean kimpun, niin ehkä sitten. Tässäkin kimpussa laitoin väliin pari pistaasinoksaa.

 

Luonnon- ja kukkakaupankukkia kukkakimppuuun
Luonnon- ja kukkakaupankukkia kukkakimppuuun

 

Aika ihania molemmat vai mitä? Niin ja kukas se kissan hännän nostaa… Heh, heh. No, jos en arvostaisi omaa kädenjälkeä, niin ei varmaan kannattaisi muillekaan myydä. 😉 (Nämä kimput eivät olleet myyntiin. Käytän lyhytkestoisia kukkia vain sellaiseen sidontaan, jonka ei tarvitse kestää päiviä.)

 

Kestää, ei kestä…

Ehkäpä sinua kiinnostaa testini tulos? Joka ei tietenkään ole 100% oikea. Ei tietenkään. Joskus kukka kestää ja toisinaan ei. Se riippuu myös paljolti siitä, onko ollut kuivaa vai sopivasti kosteaa. Vain kokeilemalla useamman kerran kesto selviää.

 

Mutta siis asiaan. Ensimmäinen kimppu oli seuraavanakin päivänä vielä hyvä lukuunottamatta mesiangervoja. Ne otin pois ja kimppu kesti kivana vielä pari päivää.

 

Toinen kimppu oli vielä monta päivää hyvä. Mutta siinäkin piti karhunputket poistaa seuraavana päivänä. Harmi, sillä juuri se sai sormeni syyhyämään kokeiluun. Mutta en minä luovuta. Luulenpa, että kokeilen sitä vielä. Jonain tulevana kesänä.

 

Oletko sinä sitonut tänä kesänä kimppuja? Oletko löytänyt jonkun todella kestävän luonnonkukan? Jonkun, mistä haluaisit kertoa myös muille?

 

Myös puutarhakasveista saa ihania kimppuja. Tilaa tästä>> maksuton minikurssi minun suosikkikasveistani.

Koitko tämän mielenkiintoiseksi? Haluaisitko kiittää jakamalla?
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin