Kukkakimppu itse tehden – uskalla yrittää ja onnistut

posted in: Uncategorized 0

Kukkakimppu itse tehden on monen haave. Joku miettii floristin sitoessa, että eipä tuo niin vaikealta näytä, kokeilee itsekin ja jopa onnistuu. Toinen taas katsoo ihailevasti ja epäilee, ettei ainakaan itse osaisi. Ehkä on jopa kokeillut ja kokenut vaikeaksi. Ja oikeaoppisesti spiraaliin sitoen opettelu vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta yleensä harjoitus kyllä palkitsee.

Opettelu vaatii kipinän

Itse en tiedä oikeastaan yhtään asiaa, mitä ei voisi opetella, jos on riittävä halu siihen. Enkä tarkoita, että itse osaisin kaiken, mutta yleensä halutessani tehdä jotain, paneudun asiaan onnistuen tai epäonnistuen. Epäonnistuminenkin johtuu yleensä siitä, ettei sitä opettelunhalua tai kärsivällisyyttä vain ollutkaan tarpeeksi. Joskus taas olen iloinen onnistumisestani, mutta huomaan, että tekeminen ei pidemmän päälle tuota niin hyvää oloa, että tekisin uudestaan. Mutta olen ainakin kokeillut ja tiedän haluanko enää. Voi jatkaa tai siirtyä eteenpäin kohti uusia opetteluhaaveita riippuen omasta fiiliksestä.

Epäilyksistä onnistumiseen

Viimeisin, mitä itse olen opetellut, on seinien tasoitus, maalaaminen ja tapetointi sekä vinyylilattian teko. Ostin kesällä hyvin peruskuntoisen asunnon, joka oman asumisviihtyvyyden vuoksi oli hyvä päivittää pinnoiltaan. Kaksion remontti kylpyhuonetta lukuunottamatta olisi tullut syömään kaikki säästöni ja vähän enemmänkin, jos kaiken olisi tehnyt ammattilainen.

Minun oli siis säästösyistä pakko miettiä olisiko minulla mahdollisuutta tehdä jotain itse. Joskus olin vähän seinäntasoitusta ja maalausta tehnyt, mutta muita hommia vain katsellut. Monet kuitenkin näitä hommia itse tekevät, joten päätin minäkin koittaa olisiko minusta siihen. Voin silti kertoa, että päätöksestä tekemiseen oli vielä aika tavalla matkaa.

Epäilyksiä tuli moneen kertaan jo ennen materiaalihankintaa sekä myös sen jälkeen. Koska hommat oli aikataulutettu remppafirman seinänkaatojen, katonteon, keittiöasennuksen ja sähköjen osalta, oli minun vain hommiin ryhdyttävä. Joka homman aloitus oli iso stressin paikka. Muutama uneton yökin stressatessa tuli vietettyä ja tuolloin ymmärsin, ettei se uuden opettelu aina ihan sormia napsauttamalla käy. Kaikkien epäonnistumisen pelkojen takia se vaatii monesti pakottavan syyn. Paras pakottava syy olisi tietysti halu, mutta joskus se voi olla jotain muutakin. Välillä tehdessäni haaveilin lottovoitosta, jotta olisin voinut palkata joka hommaan ammattilaisen. Mutta nyt lattian ja seinien valmistuttua olen tosi iloinen, että sain itselleni onnistumisen ilon. Sain myös uskallusta opetella tulevaisuudessa uusia asioita.

Onnistumisen ilo

Remonttini myötä tunnistan monia pelkoja ja uuden opettelun esteitä, mutta silti opin paljon. Onnistuin ensikertalaiseksi mielestäni loistavasti ja seuraavaksi remontoidessani voin tilanteesta riippuen miettiä teenkö itse vai palkkaanko ammattilaisen. Tokihan ammattilainen olisi tehnyt kaiken nopeammin ja varmasti ammattitaidollaan myös paremmin, mutta minulta olisi oman tekemisen ja onnistumisen ilo jäänyt saavuttamatta.

Rohkaisen siis sinuakin kokeilemaan uusia asioita. Mitä tahansa. Jos se kukkakimppu itse tehden on sinun haaveesi, niin tee se. Ilmaisen minikurssin voit tilata Kukkakoulusta. Jos haluat opetella jotain muuta, kulje rohkeasti kohti unelmaasi. Opetellaan ja kannustetaan toisiamme yhdessä.

Koitko tämän mielenkiintoiseksi? Haluaisitko kiittää jakamalla?
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin